Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placuszki z dyni

Opis przygotowania

Purée z dyni przełożyć do miski. Wybić jajka. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Posolić, doprawić przyprawą do piernika i zmiksować. Porcjami nałożyć na patelnię z rozgrzanym masłem i usmażyć placuszki - z obu stron.

Podawać z musem brzoskwiniowym i świeżymi owocami.

Mus brzoskwiniowy. Owoce pozbawić pestek i pokroić. Wrzucić do garnka z masłem. Posłodzić. Przyprawić kardamonem, goździkami i cynamonem. Przykryć i dusić do miękkości.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 553
Ewa gotuje - odc. nr 553

Tym razem Ewa Wachowicz postanowiła nakręcić odcinek sentymentalny, w którym...

 

Podobne przepisy

Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami

Dobry też na ciepło lub jako... koktajl!

Ziemniaki z sosem pomidorowym

W stylu hiszpańskim;-)

Zielona szakszuka z awokado

Na śniadanie lub szybki lunch!

Wróć do listy przepisów