Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto czekoladowe

Opis przygotowania

Do mąki wsypać proszek do pieczenia i sodę. Dodać kakao i cukier waniliowy. Wymieszać.

Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i zmiksować.

Do spienionych jajek wlać olej z pestek winogron. Zmiksować. Dodać jogurt. Porcjami dodać sypkie składniki i zmiksować na niskich obrotach.

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Posypać cynamonem i dorzucić do ciasta. Przełożyć do tortownicy (średnica 26 cm, spód wyścielony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem i obsypane bułką tartą).

Piec przez 50 minut w temp. 180 st. C.

Po wystudzeniu udekorować roztopioną czekoladą z dodatkiem śmietanki oraz połówkami orzechów włoskich.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 532
Ewa gotuje - odc. nr 532

Gotowanie w pierwszym w ramówce wiosennej odcinku „Ewa gotuje”...

 

Podobne przepisy

Makaroniki francuskie z białą czekoladą

Białka oddzielić od żółtek, ubić sztywną pianę. Pod koniec utrwalić 4 łyżkami cukru p ...

Babka z marchewką

Baba z marchwią utartą lukrem bogato inkrustowana...

Mandarynkowiec

Żeby go przygotować, wcale nie trzeba znać mandaryńskiego;-)

Sernik z żurawiną

Nie zawsze muszą być rodzynki...

Wróć do listy przepisów