Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Łazanki po góralski

Opis przygotowania

Masło rozgrzać na patelni i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Pod koniec Dorzucić posiekany czosnek. Pieczarki umyć i pokroić. Dodać na patelnię.

Kapustę odcisnąć z soku i posiekać. Dorzucić na patelnię. Przyprawić kurkumą, liściem laurowym, zielem angielskim i świeżo zmielonym pieprzem.

Makaron ugotować i odcedzić. Część wyłożyć na dno naczynia do zapiekania. Na makaron dać połowę kapusty z cebulą, czosnkiem i grzybami. Przykryć makaronem.

Do reszty kapusty dodać pokrojoną kiełbasę. Wymieszać i podgrzewać przez chwilę. Złożyć drugą porcję łazanek. Na wierzch obu porcji zetrzeć oscypek. Wstawić do piekarnika (najlepiej z funkcją grillowania). Zapiekać aż ser się zezłoci.

Udekorować żurawiną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 532
Ewa gotuje - odc. nr 532

Gotowanie w pierwszym w ramówce wiosennej odcinku „Ewa gotuje”...

 

Podobne przepisy

Pierś kurczaka z kostką

A do tego sos grzybowy!

Indyk i sałata

Czosnek rozgnieść w moździerzu i rozetrzeć z solą. Dodać słodką paprykę...

Lasagna ziemniaczana z łososiem

Marchewki, pietruszkę i seler pokroić w zapałkę, cebulę w cienkie półplasterki. Na ro ...

Wołowina po burgundzku

Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...

Wróć do listy przepisów