Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Tarta z białą czekoladą

Opis przygotowania

Mąkę z cukrem pudrem i kakao przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło i sól. Wysiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wybić żółtko. Dolać bardzo zimną wodę, wymieszać nożem i szybko wyrobić. Umieścić w pojemniku, przykryć i na ½ godziny schować do lodówki.

Zimne ciasto rozwałkować na kształt prostokątnej formy. Przełożyć do blaszki (wykleić dno i boki). Nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika i w temp. 180 st. C piec przez 25-30 minut.

Śmietankę przelać do garnka. Dodać pokruszoną czekoladę. Roztopić. Płynną masę przelać na upieczony i wystudzony spód. Gdy czekolada zacznie zastygać udekorować pestkami granatu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 480
Ewa gotuje - odc. nr 480

Tak się poukładało, że kolejny odcinek „Ewa gotuje” zostanie...

 

Podobne przepisy

Lody z zieloną herbatą

Mleczko kokosowe włożyć do lodówki, aby się schłodziło...

Buchta

Ciasto drożdżowe z rodzynkami;-)

Wieniec bezowy z kremem kawowym

Słodkie koło ratunkowe!

Lody z mascarpone i czekoladą

W stylu włoskiej straciatelli;-)

Wróć do listy przepisów