Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto cynamonowe z jabłkami

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wsypać mąkę migdałową. Dodać jogurt, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie zmiksować. Dodać mąkę kukurydzianą. Wymieszać robotem i przelać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 24 cm). Wyrównać.

Na wierzchu ułożyć kawałki jabłek. Oprószyć cynamonem.

Piec przez 45 minut w temp. 170 st. C.

Po wystudzeniu oprószyć zmielonym erytrolem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 522
Ewa gotuje - odc. nr 522

Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...

 

Podobne przepisy

Placek razowy z rabarbarem

Do mąki dodać proszek do pieczenia i cukier puder...

Rolada kokosowa

Wodę zagotować z masłem, cukrem i kakao. Do ciepłej masy wsypać zmielone herbatniki.Z ...

Grysik z sokiem malinowym

W szklance zimnego mleka rozmieszać kaszę. Resztę zagotować w rondelku. Do gorącego m ...

Gruszki w syropie

Świetny dodatek do deserów;-)

Wróć do listy przepisów