
Jajka wybić do miski. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wsypać m±kę migdałow±. Dodać jogurt, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie zmiksować. Dodać m±kę kukurydzian±. Wymieszać robotem i przelać do tortownicy wy¶cielonej papierem do pieczenia (¶rednica 24 cm). Wyrównać.
Na wierzchu ułożyć kawałki jabłek. Oprószyć cynamonem.
Piec przez 45 minut w temp. 170 st. C.
Po wystudzeniu oprószyć zmielonym erytrolem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...
M±kę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i ¶mietanę, wyrobić rękami. Włożyć do lodów ...
Masło utrzeć na puszysta masę. Gdy zbieleje, dodać cukier. Utrzeć. Stopniowo dodać ja ...
Składniki ciasta wysiekać. Dodać 3 żółtka i łyżkę ¶mietany. Zagnie¶ć, rozwałkować na ...
Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczow± oraz kakao. M±kę wymieszać z ...