Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gołąbki w liściach winogron

Opis przygotowania

Cebule pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Pomidor sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i drobno posiekać.

Do mięsa przecisnąć czosnek. Wybić jajko. Dorzucić pokrojoną miętę. Dodać usmażoną cebulę i bułkę tartą. Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wyrobić.

Farsz nałożyć na liście winogron i zwinąć gołąbki. Ułożyć w naczyniu o grubym dnie (wyścielonym liśćmi). Na wierzch też dać kilka liści. Zalać szklanką rosołu, przykryć i gotować przez godzinę na wolnym ogniu.

Podawać z sosem pieczarkowym. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Wrzucić pokrojone pieczarki. Usmażyć. Pod koniec dodać posiekany czosnek. Posolić. Przyprawić pieprzem. Zalać śmietaną. Wrzucić posiekany koperek. Wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 522
Ewa gotuje - odc. nr 522

Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...

 

Podobne przepisy

Schab pieczony

W kapuście;-)

Pulpeciki w sosie czosnkowym

Mięso zmielić, wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno posiekaną pietruszką i papryczką chili...

Kulki ziemniaczane

Sposób na kartofle...

Bigos

Kapustę kiszoną odcisnąć (sok zachować, może się przydać do dokwaszenia bigosu), posi ...

Wróć do listy przepisów