
Rabarbar obrać i pokroić w 2-centymetrowe kawałki. Przełożyć do miski, oprószyć cynamonem i imbirem. Wymieszać i odstawić.
Miękkie masło przełożyć do miski. Utrzeć. Porcjami dodać cukier i zmiksować. Wybić jajka (jedno po drugim – cały czas ucieraj±c). Wsypać m±kę i m±kę migdałow±. Wlać mleko (składniki można podzielić na pół i dodać porcjami). Dosypać proszek do pieczenia. Uperfumować skórk± z cytryny. Zmiksować.
Dodać rabarbar z przyprawami. Wymieszać i przełożyć do tortownicy (¶rednica 26 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem i wysypane bułk± tart±).
Piec przez 50-60 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem i ozdobić plasterkami truskawek.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów na premierowe odcinki „Ewa...
Jagody umyć, przełożyć do naczynia, wsypać cukier i przykryć. Dusić 20-25 minut na ma ...
Jajka na... słodko? Czemu nie!
Z ciasta francuskiego;-)
Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...