/ Przepisy / Domowy przecier z pomdorów

Opis przygotowania

Pomidory pokroić na kawałki. Przełożyć do garnka i rozgotować. Przetrzeć przez sito i przyprawić solą oraz cukrem. Przełożyć do słoików. Zakręcić i zapasteryzować.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 459
Ewa gotuje - odc. nr 459

Ewa wiele razy mówiła, że w kuchni ceni sobie sezonowość, jak też potrawy...

 

Podobne przepisy

Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki...

Zupa z kaszą jaglaną

Na wywarze z indyka...

Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami

Dobry też na ciepło lub jako... koktajl!

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Z warzywami z rusztu!

Wróć do listy przepisów