Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik kokosowy

Opis przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać zimne masło, dosypać zmielony erytrol i posiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wybić żółtka. Wymieszać nożem, następnie wyrobić. Ciasto podzielić na 2 równe części. Włożyć do zamykanego pojemnika i na godzinę wstawić do zamrażarki.

Połowę zmrożonego ciasta zetrzeć do tortownicy na grubych oczkach (foremka o średnicy 28 cm, wyścielona papierem do pieczenia). Równo rozłożyć i wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.

Ser pokruszyć do robota. Posłodzić erytrolem. Wybić jajka. Wsypać wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną. Wlać mleczko kokosowe oraz likier. Zmiksować.

Masę serową przelać na gorący, podpieczony spód. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Wyrównać i wstawić do piekarnika. Piec przez godzinę w temp. 170 st. C. Studzić przez 40 minut w wyłączonym piekarniku (przy uchylonych drzwiczkach).

Przed podaniem udekorować bratkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 423
Ewa gotuje - odc. nr 423

Tym razem widzowie zastaną Ewę w przydomowej szklarni. A ponieważ w drugiej...

 

Podobne przepisy

Fantazja śliwkowo-jabłkowa

Jajka wybić do miski, posolić i zacząć ubijać. Stopniowo dodać cukier...

Placek kawowo-orzechowy

Mąkę ze smalcem wyrobić nożem (placek na smalcu będzie bardziej kruchy). Dodać cukier ...

Ryż z mango

Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze...

Babka czekoladowa z lukrem pomarańczowym

Ozdobiona kandyzowaną skórką z pomarańczy;-)

Wróć do listy przepisów