
M±kę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać zimne masło, dosypać zmielony erytrol i posiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wybić żółtka. Wymieszać nożem, następnie wyrobić. Ciasto podzielić na 2 równe czę¶ci. Włożyć do zamykanego pojemnika i na godzinę wstawić do zamrażarki.
Połowę zmrożonego ciasta zetrzeć do tortownicy na grubych oczkach (foremka o ¶rednicy 28 cm, wy¶cielona papierem do pieczenia). Równo rozłożyć i wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Ser pokruszyć do robota. Posłodzić erytrolem. Wybić jajka. Wsypać wiórki kokosowe i m±kę ziemniaczan±. Wlać mleczko kokosowe oraz likier. Zmiksować.
Masę serow± przelać na gor±cy, podpieczony spód. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Wyrównać i wstawić do piekarnika. Piec przez godzinę w temp. 170 st. C. Studzić przez 40 minut w wył±czonym piekarniku (przy uchylonych drzwiczkach).
Przed podaniem udekorować bratkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem widzowie zastan± Ewę w przydomowej szklarni. A ponieważ w drugiej...
Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się poł±cz±...
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem...
M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło, wyrobić nożem. Dolać zimn± ...
Drożdże rozpu¶cić w mleku, dodać szczyptę cukru i m±kę - tyle, by rozczyn miał konsys ...