Bazylię przepłukać pod bieżącą wodą. Liście oderwać i wrzucić do miksera. Ogórki obrać, z awokado wydrążyć miąższ. Pokroić na mniejsze kawałki i dorzucić do robota. Dodać czosnek. Skropić sokiem z cytryny i zmiksować. Wlać mleko – do uzyskania ulubionej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem. Dodać oliwę. Wrzucić kilka kostek lodu i jeszcze raz zmiksować.
Podawać z plastrami rzodkiewki. Udekorować bazylią, skropić oliwą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
To już ostatni, premierowy odcinek „Ewa gotuje“ przed wakacjami....
Do garnka wlać wodę i mleczko kokosowe. Postawić na gazie. Trawę cytrynową przeciąć n ...
Selera i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebule też pokroić w kostkę, ale bardzo d ...
A do tego grzanki...
Oliwki przelać ze słoika na sito, przełożyć do garnka i zalać bulionem. Dodać ząbek c ...