
Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temp. pokojowej.
Do miski wsypać m±kę, cukier, płatki owsiane, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Do drugiej miski wybić jajka, wlać jogurt naturalny, olej i wszystko zmiksować. Następnie do sypkich składników dodać składniki mokre i dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem, natłuszczonej i wysypanej bułk± tart±). Wyrównać. Na cie¶cie ułożyć połówki ¶liwek.
Piec przez ok. 50 minut w temp. 180 st. C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W życiu Ewa ma dwie wielkie pasje – góry i gotowanie. Doskonale wiedz±...
Ser i kartofle - niezwykłe poł±czenie;-)
Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyci¶nięte połówki, przecięt± wzdłuż n ...
M±kę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...
Rogaliki po francusku...