/ Przepisy / Ciasto spod widelca

Opis przygotowania

Składniki na kruszonkę wysiekać i zagnieść. Włożyć do woreczka i wstawić do zamrażarki na ½ godziny.

Wszystkie składniki ciasta przełożyć do miski, zachowując kolejność z przepisu. Ubić widelcem (można użyć miksera – będzie szybciej).

Wylać na blaszkę i ułożyć owoce. Posypać kruszonką.

Piec przez ok. 1 godz. w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu można udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 362
Ewa gotuje - odc. nr 362

Tym razem Ewa zaprosi widzów do nowej kuchni – w drewnianym domu...

 

Podobne przepisy

Babeczki jogurtowo-cytrynowe

Udekorowane karmelizowaną cytryną;-)

Tarta z białą czekoladą

Udekorowana borówkami!

Grzebyczki

Składniki posiekać nożem. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na co ...

Babeczki czekoladowe

Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę...

Wróć do listy przepisów