Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto cynamonowe

Opis przygotowania

Masło wrzucić do miski, spienić mikserem. Dodać szklankę cukru, utrzeć. Wybić jajko, zmiksować.

M±kę przesiać do miski z sod±, proszkiem do pieczenia i łyżeczk± cynamonu. Wlać mleko i dokładnie zmiksować. Przełożyć do niewielkiej foremki (o wymiarach 11 cm x 25 cm, wysmarowanej masłem i wysypanej m±k±). Posypać cukrem wymieszanym z łyżeczk± cynamonu.

Włożyć na 30-40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Podawać do kawy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 311
Ewa gotuje - odc. nr 311

Kolejny program rozpocznie się na krakowskim Kazimierzu, który przed laty...

 

Podobne przepisy

Szarlotka na rubinoli

Kruche z rubinol±;-)

Batoniki orzechowe

Warto mieć pod ręk±;-)

Churros

Latynoski chrust z ciasta ptysiowego!

Bajkowy torcik jabłkowy

M±kę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać cukier, cukier waniliowy i ...

Wróć do listy przepisów