/ Przepisy / Ciasto cynamonowe

Opis przygotowania

Masło wrzucić do miski, spienić mikserem. Dodać szklankę cukru, utrzeć. Wybić jajko, zmiksować.

Mąkę przesiać do miski z sodą, proszkiem do pieczenia i łyżeczką cynamonu. Wlać mleko i dokładnie zmiksować. Przełożyć do niewielkiej foremki (o wymiarach 11 cm x 25 cm, wysmarowanej masłem i wysypanej mąką). Posypać cukrem wymieszanym z łyżeczką cynamonu.

Włożyć na 30-40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Podawać do kawy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 311
Ewa gotuje - odc. nr 311

Kolejny program rozpocznie się na krakowskim Kazimierzu, który przed laty...

 

Podobne przepisy

Ucierane z owocami leśnymi

Szybkie w przygotowaniu ciasto z jeżynami oraz borówkami.

Ciasto francuskie z rosterem śliwkowym

W płatkach migdałów!

Kruche ciasteczka

Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier, wymieszać, zrobić ...

Batoniki kokosowe

Po treningu...

Wróć do listy przepisów