Masło wrzucić do miski, spienić mikserem. Dodać szklankę cukru, utrzeć. Wybić jajko, zmiksować.
Mąkę przesiać do miski z sodą, proszkiem do pieczenia i łyżeczką cynamonu. Wlać mleko i dokładnie zmiksować. Przełożyć do niewielkiej foremki (o wymiarach 11 cm x 25 cm, wysmarowanej masłem i wysypanej mąką). Posypać cukrem wymieszanym z łyżeczką cynamonu.
Włożyć na 30-40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Podawać do kawy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny program rozpocznie się na krakowskim Kazimierzu, który przed laty...
Pod kruszonką... Na mące orkiszowej!
Z mąki, masła, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić ...
Przebój polskiej plaży;-)
Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...