Masło wrzucić do miski, spienić mikserem. Dodać szklankę cukru, utrzeć. Wybić jajko, zmiksować.
Mąkę przesiać do miski z sodą, proszkiem do pieczenia i łyżeczką cynamonu. Wlać mleko i dokładnie zmiksować. Przełożyć do niewielkiej foremki (o wymiarach 11 cm x 25 cm, wysmarowanej masłem i wysypanej mąką). Posypać cukrem wymieszanym z łyżeczką cynamonu.
Włożyć na 30-40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Podawać do kawy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny program rozpocznie się na krakowskim Kazimierzu, który przed laty...
Masło rozpuścić, dodać pozostałe składniki. Masę wyłożyć na blachę, przycisnąć (np. o ...
Składniki masy połączyć i zagotować. Wystudzić. Dodać drobno pokrojone orzechy laskow ...
Mąkę z kakao przesiać na stolnicę lub kamienny blat...
Składniki zmiksować. Ciasto wlać do wysmarowanej masłem tortownicy (średnica 26 cm). ...