
Masło przełożyć do rondelka, roztopić, lekko przypalić i odstawić.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Porcjami wmieszać cukier puder. Wsypać mąkę tortową i migdałową (jeśli nie uda się jej kupić, wystarczy obrać i drobno zmielić migdały). Wlać przestudzone masło i zmiksować na niskich obrotach.
Foremki na babeczki wyłożyć papilotkami. Do każdej dać trochę jagód. Wlać ciasto (do 2/3 wysokości).
Piec przez ok. 30 minut w temp. 180 st. C (do suchego patyczka).
Po wyjęciu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Skończyły się wakacje, dzieciaki wracają do szkoły, a ja zapraszam na premierowe...
Masło (lub margarynę) utrzeć z cukrem, dodając stopniowo 6 żółtek. Następnie dodać sk ...
Z cukru odsypać 1/4, resztę wsypać do garnka, zalać wodą, postawić na ogniu, aż się r ...
Najlepiej smakuje z herbatą i konfiturą truskawkową;-)
Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cien ...