Miękkie masło utrzeć z cukrem i miąższem z laski wanilii. Wmiksować jajko. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Zmiksować.
Dorzucić obrane ze skórki i drobno pokrojone migdały oraz pokrojone morele. Wymieszać.
Z ciasta ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczyć, dociskając palcami.
Piec przez 15-20 minut w temp. 180 st. C. Po upieczeniu wyjąć z pieca i zostawić na 10 minut na blasze, następnie przełożyć na kratkę i wystudzić.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę...
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i ...
Jajka wybić do dużej miski. Roztrzepać miotełką, dodać cukier i cukier waniliowy. Wym ...
Przełożone powidłami a obtoczone w orzechach włoskich...