
Z podanych składników wyrobić kruche ciasto. Schłodzić w lodówce. Z zimnego ciasta odrywać po niewielkim kawałki i lepić kulki. Następnie łączyć ze sobą - po trzy. Na środku każdej „koniczynki" wbić orzech laskowy, zamoczony wcześniej w roztrzepanym białku. Piec w temp. 160 st. C.
Wystudzić i udekorować polewą czekoladową, posypać cukrem perlistym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...
Mąkę połączyć z cukrem i wysiekać z zimnym masłem. Zrobić dołek, wlać śmietanę i zaro ...
Wodę zagotować z masłem, cukrem i solą. Zmniejszyć płomień do minimum, dodać mąkę i e ...
Z kremem waniliowym!
Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą...