
Banany obrać, położyć na talerzu, delikatnie pokroić na plastry. Kiwi obrać, pokroić na kawałki, ułożyć na talerzu - tak, by przypominały liście palmy. Po drugiej stronie talerza rozłożyć maliny - cała kompozycja powinna wyglądać jak palmy na bezludnej wyspie.
Na talerzu położyć połówkę gruszki. Dookoła poukładać połówki winogron - tak, by przypominały ogon pawia. Z borówek zrobić pawie oczka, z kawałeczków marchewki nóżki, z goździków oczy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wrzesień, nowy sezon z Ewą. Tym razem dowiemy się, jak zrobić pyszne pierwsze...
I pestkami dyni...
Tradycyjny deser z Jury...
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka...
Ciepłe masło zmiksować z cukrem na masę o lekkiej puszystej konsystencji. Dodać ubite ...