/ Przepisy / Kompozycje owocowe

Opis przygotowania

Banany obrać, położyć na talerzu, delikatnie pokroić na plastry. Kiwi obrać, pokroić na kawałki, ułożyć na talerzu - tak, by przypominały liście palmy. Po drugiej stronie talerza rozłożyć maliny - cała kompozycja powinna wyglądać jak palmy na bezludnej wyspie.

Na talerzu położyć połówkę gruszki. Dookoła poukładać połówki winogron - tak, by przypominały ogon pawia. Z borówek zrobić pawie oczka, z kawałeczków marchewki nóżki, z goździków oczy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 162
Ewa gotuje - odc. nr 162

Wrzesień, nowy sezon z Ewą. Tym razem dowiemy się, jak zrobić pyszne pierwsze...

 

Podobne przepisy

Nugat orzechowy

Lekki deser na malinowym lustrze...

Brownie bezglutenowe

Czekoladowe, bezglutenowe;-) Kakao, banan i awokado...

Sernik z żurawiną

Nie zawsze muszą być rodzynki...

Kulki ryżowe z daktylami

I migdałem w środku!

Wróć do listy przepisów