
M±kę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawin±ć w folię i włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Następnie rozwałkować i wykroić kółeczka.
W połowie ciasteczek wyci±ć dziurkę - na ¶rodku. Ciasteczka z dziurk± pokryć białkiem, przykleić cukier perlisty. Wszystkie ciastka upiec na złoty kolor. Skleić marmolad± (ciasteczka bez otworu pokryć marmolad±, przykleić ciastka z dziurk±).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...
Tabliczkę czekolady rozkruszyć. Mleko w proszku przesiać przez sitko. Posiekać około ...
Suszone ¶liwki przełożyć do litrowego słoika, zalać wódk±, zakręcić i zostawić na 24 ...
Przesian± m±kę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite wi ...
Na stolnicę przesiać m±kę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...