
M±kę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawin±ć w folię i włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Następnie rozwałkować i wykroić kółeczka.
W połowie ciasteczek wyci±ć dziurkę - na ¶rodku. Ciasteczka z dziurk± pokryć białkiem, przykleić cukier perlisty. Wszystkie ciastka upiec na złoty kolor. Skleić marmolad± (ciasteczka bez otworu pokryć marmolad±, przykleić ciastka z dziurk±).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...
Zaskakuj±cy w smaku!
Masło roztopić, wsypać cukier. Gdy się rozpu¶ci, dodać miód. Zdj±ć z ognia, dać przyp ...
Bez maszynki i bez mieszania podczas mrożenia!
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać m±kę przes ...