Mąkę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Następnie rozwałkować i wykroić kółeczka.
W połowie ciasteczek wyciąć dziurkę - na środku. Ciasteczka z dziurką pokryć białkiem, przykleić cukier perlisty. Wszystkie ciastka upiec na złoty kolor. Skleić marmoladą (ciasteczka bez otworu pokryć marmoladą, przykleić ciastka z dziurką).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...
Biszkopt z warzywami? Czemu nie!
Jajka wybić do dużej miski. Roztrzepać miotełką, dodać cukier i cukier waniliowy. Wym ...
Znakomita jako smarowidło i do... sernika!
Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą...