Mąkę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Następnie rozwałkować i wykroić kółeczka.
W połowie ciasteczek wyciąć dziurkę - na środku. Ciasteczka z dziurką pokryć białkiem, przykleić cukier perlisty. Wszystkie ciastka upiec na złoty kolor. Skleić marmoladą (ciasteczka bez otworu pokryć marmoladą, przykleić ciastka z dziurką).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...
Jabłecznik w szkle...
Z cukru odsypać 1/4, resztę wsypać do garnka, zalać wodą, postawić na ogniu, aż się r ...
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać ziemniaki, ...
Na świąteczny stół;-)