Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Roladki z karmazyna

Opis przygotowania

Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wszystko lekko zrumienić na maśle. Dodać pomidory (lub pastę pomidorową). Przyprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień i dusić, aż powstanie zawiesisty sos.

Filety z karmazyna (lub innej morskiej ryby) przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i z jednej strony posmarować sosem. Oprószyć posiekaną bazylią lub natką pietruszki, zwinąć w roladki i obwiązać nicią kuchenną lub „paseczkami” wyciętymi z pora.

Ugotować na parze (15-20 minut, do wody dodać 1 liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego) lub udusić na patelni.

Podawać z białym pieczywem i pokrojonym na kawałki pomidorem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 61
Ewa gotuje - odc. nr 61

Ewa Wachowicz po raz kolejny zaprosi do swojej kuchni Natalię Podymę, 9-letnią...

 

Podobne przepisy

Moussaka

Bodaj najbardziej znana grecka zapiekanka...

Kotlety 4x4

Mega schabowe z udem indyka...

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

I serem pleśniowym...

Gęsie udka confit

Z warzywami i owocami;-)

Wróć do listy przepisów