Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Roladki z karmazyna

Opis przygotowania

Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wszystko lekko zrumienić na maśle. Dodać pomidory (lub pastę pomidorową). Przyprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień i dusić, aż powstanie zawiesisty sos.

Filety z karmazyna (lub innej morskiej ryby) przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i z jednej strony posmarować sosem. Oprószyć posiekaną bazylią lub natką pietruszki, zwinąć w roladki i obwiązać nicią kuchenną lub „paseczkami” wyciętymi z pora.

Ugotować na parze (15-20 minut, do wody dodać 1 liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego) lub udusić na patelni.

Podawać z białym pieczywem i pokrojonym na kawałki pomidorem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 61
Ewa gotuje - odc. nr 61

Ewa Wachowicz po raz kolejny zaprosi do swojej kuchni Natalię Podymę, 9-letnią...

 

Podobne przepisy

Indyk w wermucie

Piersi natrzeć solą i tymiankiem, przyprawić pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron n ...

Karp w panierce migdałowej

Na sosie żurawinowym...

Gulasz z indyczych wątróbek

Ragout z podrobów!

Eskalopki z boczniaków

Grzyby w cieście naleśnikowym...

Wróć do listy przepisów