Mięso pokroić w długie paski, oprószyć domową mieszanką przypraw, odstawić.
Cebulę pokroić w półplasterki, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach albo pokroić w cienkie paski obieraczką do warzyw.
Mięso usmażyć na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka. Wlać 1/2 szklanki wody, wymyć smak, przelać do mięsa. Na patelni ponownie rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i marchewkę. Przełożyć do mięsa i odrobiną wody ponownie wymyć smak. Dodać przecier pomidorowy i wszystkie przyprawy. Dusić pod przykryciem przez około 20 minut.
Dodać pokrojoną w paski paprykę, kukurydzę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić przez kolejne 15 minut. Pod koniec dodać orzechy nerkowca.
Podawać z ryżem. Dekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku będzie schab w jarzynach. Na deser tort migdałowo-orzechowy,...
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzić, przekroić na pół, wydrążyć środki...
Z sokiem jabłkowym i sosem sojowym...
Z grzybami leśnymi!
Z cytryny wycisnąć sok, rozpuścić w nim miód (do glazurowania najlepsze są miody jasn ...