Warunkiem smakowitości potrawy jest dobry i świeży pstrąg. Rybę dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wewnątrz oprószyć solą. Pomarańczę umyć równie dokładnie, pokroić na półplasterki (dość grube). Do każdego rybiego „brzuszka" włożyć 2-3 pomarańczowe półplasterki i kilka gałązek mięty. Mięta daje świeżość, a pomarańcza nutę słodyczy.
Pstrąga ułożyć na folii aluminiowej i zrobić szczelną paczuszkę. Tak przygotowaną rybę ułożyć na tacce do grillowania i umieścić na ruszcie. Paczuszki powinny spoczywać nad żarem przez około pół godziny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...
Kacze piersi umyć w zimnej wodzie, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem naciąć ...
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem i majerankiem...
Coś w rodzaju curry z kurczaka;-)
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Oprószyć solą, pieprze ...