Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sola na parze z salsą pomidorową

Opis przygotowania

Pomidory naciąć na czubku, włożyć na chwilę do wrzątku, po czym obrać ze skórki. Przeciąć na pół i łyżeczką usunąć pestki. Pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Papryczkę (dla kontrastu kolorystycznego dać zieloną) przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne (one są najostrzejsze), bardzo drobno posiekać i dodać do pomidorów.

Cebulę pokroić w drobną kostkę i dorzucić do warzyw. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać sok z limonki (może być też sok z cytryny), wymieszać i dolać oliwę. Na samym końcu dodać posiekany pęczek świeżej kolendry. Odstawić do lodówki na pół godziny.

Filety z soli ugotować na parze - do wody dodać kilka ziarenek ziela angielskiego (kto chce może oprószyć rybę solą i pieprzem). Rybę przełożyć na talerz, dodać salsę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 31
Ewa gotuje - odc. nr 31

Tym razem Ewa Wachowicz ugotuje na parze solę, którą poda z salsą pomidorową....

 

Podobne przepisy

Szaszłyki z barana

Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojo ...

Mielone z kaczki i wieprzowiny

Pieczone bez grama tłuszczu!

Sakiewki schabowe

Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak...

Roladki wołowe z oliwkami

Mięso pokroić na plastry – w poprzek włókien. Przykryć folią, rozbić dość cienko...

Wróć do listy przepisów