ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 95

OPIS ODCINKA

W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje rybę zapiekaną pod chrzanem oraz sałatkę z dresingiem malinowym. - To propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają smażone ryby, ale nie przepadają za samym smażeniem… Wiadomo: zapach przepalonego oleju do najprzyjemniejszych nie należy… - mówi pani Ewa. – Do tej potrawy najlepsze są białe morskie ryby. Bardzo zdrowe, bo zawierające dużo kwasów omega-3. Żeby było jeszcze zdrowiej – sól też będzie morska. Pieprz biały – to z kolei ze względów estetycznych. Smakowo niewiele różni się od zwykłego czarnego pieprzu, bo to przecież jedna i ta sama przyprawa. Tyle tylko, że zebrana później, gdy jest już w pełni dojrzała, a następnie obgotowana, namoczona w wodzie morskiej i pozbawiona zewnętrznej otoczki. Mówiąc, że to jedno i to samo trochę przesadziłam – pieprz biały jest łagodniejszy. Na deser pani Ewa postanowiła upiec ciasto czekoladowe z żurawiną. Dwukolorowe, z czarnej gorzkiej czekolady i czekolady białej. Ciasto niezwykłe, bo pieczone w… stygnącym piekarniku.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Biała ryba pod chrzanem

Rybę skropić sokiem z cytryny, solidnie przyprawić solą i pieprzem. Posmarować roztop ...

Sałatkowy mix z dresingiem malinowym

Sałaty poszarpać do miski. Dodać pokrojoną paprykę i przekrojone na pół pomidorki kok ...

Ciasto czekoladowe z żurawiną

Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...

Wróć do listy odcinków