Jajka wybić do miski. Wsypać mąkę. Wlać mleko. Posolić i zmiksować. Odstawić na 15 minut.
Szpinak drobno posiekać w blenderze. Wlać wodę gazowaną. Wymieszać i przelać do ciasta. Zmiksować.
Patelnię natłuścić masłem i usmażyć naleśniki.
Każdy naleśnik naciąć do połowy. Ćwiartkę posmarować serkiem. Ułożyć kawałki ryby. Na pstrąga dać koperek i złożyć nakrywając drugą ćwiartkę. Na trzecią ćwiartkę nałożyć rukolę. Na rukolę dać pesto z oliwą. Złożyć. Na wierzch dać plastry ogórka i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć ostatnią ćwiartką. W podobny sposób złożyć pozostałe naleśniki, ale zamiast rukoli używając chociażby szpinaku. Można udekorować bratkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od przyrządzenia błyskawicznej,...
Przygotować marynatę. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą i pieprzem. W ...
Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!
Cielęcinę pokroić w kostkę (jak na gulasz). Do plastikowego worka wsypać mąkę, wrzuci ...
Przysmak dla wegetarian!