Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z cukinii

Opis przygotowania

Pory pokroić w plastry. Czosnek posiekać. Podsmażyć w garnku na maśle. Przyprawić kurkumą, pastą curry i pieprzem. Zalać gorącym wywarem. Cukinie umyć i pokroić w półplastry. Wrzucić do garnka, przykryć i gotować do miękkości.

Zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zabielić mleczkiem kokosowym. Zakwasić sokiem z cytryny i zagotować.

Podawać z pokruszoną fetą, posiekanym szczypiorkiem i prażonym sezamem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 543
Ewa gotuje - odc. nr 543

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od przyrządzenia błyskawicznej,...

 

Podobne przepisy

Zupa rybna halaszle

Sprawionym rybom odciąć głowy, ogony i płetwy, wyciąć kręgosłupy. Wszystko wrzucić do garnka.

Kociołek leśników

Grzybowa na boczku i kiełbasie myśliwskiej;-)

Zupa oliwkowa z ziemniakami

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do gorącego wywaru...

Zupa z fasolką szparagową

Na dobry początek obiadu pod chmurką;-)

Wróć do listy przepisów