/ Przepisy / Jagnięcina i karkówka z grilla

Opis przygotowania

Comber podzielić na kotleciki z kostką. Karkówkę pokroić w dość grube plastry.

Jogurt przełożyć do dużej miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Imbir obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do jogurtu. Limonkę dokładnie umyć i delikatnie zetrzeć zieloną część skórki - do miski. Dolać ocet winny, przyprawić chili, rozgniecionymi w moździerzu ziarnami gorczycy oraz solą.

Pokrojone mięso przełożyć do miski, wymieszać z marynatą i wstawić do lodówki na co najmniej ½ godziny (a najlepiej na kilka godzin lub całą noc).

Po tym czasie wyjąć z marynaty i upiec na grillu - do miękkości, z obu stron.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 133
Ewa gotuje - odc. nr 133

Tuż po wakacjach Ewa Wachowicz zaprasza na grillową ucztę! W programie...

 

Podobne przepisy

Cassoulet z kaczką

Jednogarnkowy przysmak z Francji;-)

Serowiec

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło i posiekać...

Indyk na zielonej łące

Z szynką, makaronem i sosem...

Gulasz z nutką Orientu

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Oprószyć mąką i wrzucić do oleju rozgrzane ...

Wróć do listy przepisów