Comber podzielić na kotleciki z kostką. Karkówkę pokroić w dość grube plastry.
Jogurt przełożyć do dużej miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Imbir obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do jogurtu. Limonkę dokładnie umyć i delikatnie zetrzeć zieloną część skórki - do miski. Dolać ocet winny, przyprawić chili, rozgniecionymi w moździerzu ziarnami gorczycy oraz solą.
Pokrojone mięso przełożyć do miski, wymieszać z marynatą i wstawić do lodówki na co najmniej ½ godziny (a najlepiej na kilka godzin lub całą noc).
Po tym czasie wyjąć z marynaty i upiec na grillu - do miękkości, z obu stron.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż po wakacjach Ewa Wachowicz zaprasza na grillową ucztę! W programie...
Wędzonka na biwak!
Gęś rozmrozić. Ze środka wyjąć podroby. Wszystko umyć. Tuszkę osuszyć i dobrze natrze ...
Ziemniaki obrać i pokroić w 2-3 cm talarki. Cebulę drobno posiekać i lekko zrumienić ...
W małej miseczce połączyć ze sobą roztopione masło, sok z cytryny i świeżo zmielony p ...