Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jajka sadzone na cukinii

Opis przygotowania

Cukinię umyć i pokroić nożykiem do obierania warzyw - w ten sposób, by powstały wstążki przypominające makaron tagliatelle (środek z nasionami wyrzucić). Przełożyć na patelnię z rozgrzaną oliwą i podsmażyć. Wrzucić posiekany czosnek. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Zrobić miejsce i wybić jajka. Posolić. Oprószyć pieprzem. Zetrzeć trochę sera. Przykryć i podgrzewać, aż białko się zetnie (żółtko powinno być płynne).

Udekorować świeżym tymiankiem i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 540
Ewa gotuje - odc. nr 540

Po majówce zostało sporo produktów, więc tym razem Ewa Wachowicz pokażę...

 

Podobne przepisy

Okoń morski oraz schab z płyty

A do tego sałatka ziemniaczana;-)

Kurczak z kurkami w ziemniaczanych koszyczkach

Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...

Pizza na francuskim spodzie

Szybka w przygotowaniu!

Szynka w pomarańczach

Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno - jako wędlina.

Wróć do listy przepisów