Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jajka sadzone na cukinii

Opis przygotowania

Cukinię umyć i pokroić nożykiem do obierania warzyw - w ten sposób, by powstały wstążki przypominające makaron tagliatelle (środek z nasionami wyrzucić). Przełożyć na patelnię z rozgrzaną oliwą i podsmażyć. Wrzucić posiekany czosnek. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Zrobić miejsce i wybić jajka. Posolić. Oprószyć pieprzem. Zetrzeć trochę sera. Przykryć i podgrzewać, aż białko się zetnie (żółtko powinno być płynne).

Udekorować świeżym tymiankiem i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 542
Ewa gotuje - odc. nr 542

Po majówce zostało sporo produktów, więc tym razem Ewa Wachowicz pokażę...

 

Podobne przepisy

Karczek przekładny z kapustą

W jednym garnku...

Pomarańczowy indyk z grilla

Z sosem kokosowym;-)

Gęsie udka confit

Z warzywami i owocami;-)

Pstrąg na sposób morski

Zacząć od przygotowania solnej kołderki. Białka oddzielić od żółtek i lekko rozbić w ...

Wróć do listy przepisów