Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jajka sadzone na cukinii

Opis przygotowania

Cukinię umyć i pokroić nożykiem do obierania warzyw - w ten sposób, by powstały wstążki przypominające makaron tagliatelle (środek z nasionami wyrzucić). Przełożyć na patelnię z rozgrzaną oliwą i podsmażyć. Wrzucić posiekany czosnek. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Zrobić miejsce i wybić jajka. Posolić. Oprószyć pieprzem. Zetrzeć trochę sera. Przykryć i podgrzewać, aż białko się zetnie (żółtko powinno być płynne).

Udekorować świeżym tymiankiem i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 540
Ewa gotuje - odc. nr 540

Po majówce zostało sporo produktów, więc tym razem Ewa Wachowicz pokażę...

 

Podobne przepisy

Kaczka po krakowsku

Przysmak z Galicji!

Grillowane roladki z pstrąga

Z boczkiem i zielonymi szparagami;-)

Indyk w sosie mole

Tradycyjna potrawa z Meksyku;-)

Łosoś w cieście francuskim

Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...

Wróć do listy przepisów