Cukinię umyć i pokroić nożykiem do obierania warzyw - w ten sposób, by powstały wstążki przypominające makaron tagliatelle (środek z nasionami wyrzucić). Przełożyć na patelnię z rozgrzaną oliwą i podsmażyć. Wrzucić posiekany czosnek. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Zrobić miejsce i wybić jajka. Posolić. Oprószyć pieprzem. Zetrzeć trochę sera. Przykryć i podgrzewać, aż białko się zetnie (żółtko powinno być płynne).
Udekorować świeżym tymiankiem i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po majówce zostało sporo produktów, więc tym razem Ewa Wachowicz pokażę...
A do tego sałatka ziemniaczana;-)
Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...
Szybka w przygotowaniu!
Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno - jako wędlina.