Masło rozgrzać na patelni i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Pod koniec Dorzucić posiekany czosnek. Pieczarki umyć i pokroić. Dodać na patelnię.
Kapustę odcisnąć z soku i posiekać. Dorzucić na patelnię. Przyprawić kurkumą, liściem laurowym, zielem angielskim i świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron ugotować i odcedzić. Część wyłożyć na dno naczynia do zapiekania. Na makaron dać połowę kapusty z cebulą, czosnkiem i grzybami. Przykryć makaronem.
Do reszty kapusty dodać pokrojoną kiełbasę. Wymieszać i podgrzewać przez chwilę. Złożyć drugą porcję łazanek. Na wierzch obu porcji zetrzeć oscypek. Wstawić do piekarnika (najlepiej z funkcją grillowania). Zapiekać aż ser się zezłoci.
Udekorować żurawiną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gotowanie w pierwszym w ramówce wiosennej odcinku „Ewa gotuje”...
Wyjątkowo dietetyczny!
W piersi kurczaka zrobić dziurę (jak w bułce na hot-doga), nałożyć farsz z pokrojonyc ...
Wstążki z cukinii w klasycznym sosie z pomidorów.
Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić...