/ Przepisy / Krokiety z fetą i szpinakiem

Opis przygotowania

Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić szpinak i poczekać, aż się rozmrozi. Dodać posiekany czosnek. Wymieszać. Gdy szpinak odparuje dodać pokrojony w kostkę ser feta. Ponownie wymieszać. Zabielić śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem.

Mąkę przesiać do miski. Wybić jajka, wlać mleko. Zmiksować. Wlać wodę – do takiej konsystencji, by uzyskać ciasto naleśnikowe. Posolić.

Patelnię natłuścić masłem. Rozgrzać. Wlać pierwszą porcję ciasta i usmażyć naleśnik – z obu stron (nie za mocno, naleśniki muszą być elastyczne). W podobny sposób przygotować kolejne.

Na każdy naleśnik nałożyć porcję farszu zostawiając 3-4 cm od brzegu bez nadzienia. Rozsmarować. Boki złożyć do środka. Zrolować. Zamoczyć w roztrzepanych jajkach, następnie obtoczyć w bułce tartej.

Usmażyć z każdej strony na złoty kolor – na maśle klarowanym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 525
Ewa gotuje - odc. nr 525

Tym razem Ewa Wachowicz będzie gotować pod Babią Górą. A ponieważ pogoda...

 

Podobne przepisy

Spaghetti alla carbonara

Makaron z boczkiem i jajem!

Ziemniaki z mleka

Stare ziemniaki obrać dość grubo i ugotować w osolonej wodzie z mlekiem...

Tagliatelle z marchewki

Makaron... warzywny!

Golonka w kapuście

Przysmak z Oktoberfest!

Wróć do listy przepisów