Na patelni rozgrzać oliwę lub masło. Poszarpać i wrzucić ugotowane mięso. Przyprawić sosem sojowym. Dodać miód i paprykę, wymieszać i podsmażyć.
Na drugiej patelni zrobić sos BBQ. Powidła wymieszać z koncentratem pomidorowym, sosem sojowym, octem balsamicznym i sosem Worcester. Doprawić papryką. Wymieszać i podgrzać.
Kromkę chleba posmarować majonezem z masłem orzechowym. Ułożyć liście sałaty, na sałatę dać szarpanego kurczaka, plastry ogórka kiszonego i czerwonej cebuli. Posmarować sosem BBQ, przykryć drugą kromką pieczywa i przekroić na pół.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami, więc to ostatni moment żeby...
Zamiast ziemniaków...
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku...
Zacząć od przygotowania solnej kołderki. Białka oddzielić od żółtek i lekko rozbić w ...
Polędwiczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Majeranek ...