Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Karp w panierce migdałowej

Opis przygotowania

Rybę przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.

Sok z cytrusów wlać do garnka. Dorzucić żurawinę. Przyprawić cynamonem. Posłodzić cukrem trzcinowym. Przykryć i dusić aż sos zacznie gęstnieć.

Jajka roztrzepać w misce. Zagęścić mąką. Posolić. Wsypać płatki migdałowe i wymieszać.

Filety pokroić na mniejsze kawałki. Obtoczyć w mące, zanurzyć w cieście i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle.

Karpia odsączyć z nadmiaru tłuszczu i od razu podawać na sosie żurawinowym. Można udekorować – chociażby świeżym tymiankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 471
Ewa gotuje - odc. nr 471

W tym roku tak się poukładało, że ostatni w ramówce jesiennej odcinek „Ewa...

 

Podobne przepisy

Pasta z karpia

Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...

Dorsz w warzywach z ananasem

Orientalna wersja ryby po grecku...

Ceviche z pstrąga

Latynoska przystawka z zawojską rybą;-)

Karp w sosie cebulowym

Świąteczna ryba nieco inaczej!

Wróć do listy przepisów