Cebulę pokroić w piórka. Zeszklić na oleju. Dorzucić ziemniaki pokrojone w talarki. Ostrożnie wymieszać i podsmażyć.
Jajka wybić do miski. Dolać 2 łyżki wody. Wsypać puder z suszonych grzybów i roztrzepać. Przyprawić solą i wlać na patelnię. Zdjąć z ognia i wymieszać, by powstał sos podobny do carbonary.
Podawać od razu udekorowane posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tydzień po Wielkanocy Ewa zaprezentuje przepisy kuchni resztkowej. Na pierwsze...
Dla miłośników kuchni orientalnej;-) W sam raz na złą pogodę...
Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Najlepsze będą prawdziwki, ale mogą też być inne ...
W miseczce wymieszać wszystkie warzywa...
Zapiekanka ziemniaczana ze szprotkami...