
Cebulę pokroić w piórka. Zeszklić na oleju. Dorzucić ziemniaki pokrojone w talarki. Ostrożnie wymieszać i podsmażyć.
Jajka wybić do miski. Dolać 2 łyżki wody. Wsypać puder z suszonych grzybów i roztrzepać. Przyprawić solą i wlać na patelnię. Zdjąć z ognia i wymieszać, by powstał sos podobny do carbonary.
Podawać od razu udekorowane posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tydzień po Wielkanocy Ewa zaprezentuje przepisy kuchni resztkowej. Na pierwsze...
Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Oprószyć mąką i wrzucić do oleju rozgrzane ...
Wołowina!
Wspólny posiłek po szwajcarsku;-)
Pomidory naciąć na czubku, włożyć na chwilę do wrzątku, po czym obrać ze skórki. Prze ...