/ Przepisy / Huevos rancheros po naszemu

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w piórka. Zeszklić na oleju. Dorzucić ziemniaki pokrojone w talarki. Ostrożnie wymieszać i podsmażyć.

Jajka wybić do miski. Dolać 2 łyżki wody. Wsypać puder z suszonych grzybów i roztrzepać. Przyprawić solą i wlać na patelnię. Zdjąć z ognia i wymieszać, by powstał sos podobny do carbonary.

Podawać od razu udekorowane posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 449
Ewa gotuje - odc. nr 449

Tydzień po Wielkanocy Ewa zaprezentuje przepisy kuchni resztkowej. Na pierwsze...

 

Podobne przepisy

Gęsie nóżki confit z modrą kapustą

Długo pieczona gęsina...

Cukierek z dorszem i warzywami

W miseczce wymieszać wszystkie warzywa...

Szynka duszona w cydrze

Mięso pokroić na dość grube plastry. Obsmażyć z obu stron na maśle...

Makaron z cukinią i mięsem z indyka

25 października to... Światowy Dzień Makaronu!

Wróć do listy przepisów