Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Paprykarz z karpia

Opis przygotowania

Olej wlać do garnka. Gdy się rozgrzeje wsypać ryż. Smażyć aż ziarenka się zeszklą. Wlać wodę (dwa palce ponad ryż). Posolić. Przykryć i ugotować.

Filety naciąć w kratkę. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim rybę – z obu stron. Następnie podzielić na mniejsze kawałki i zemleć w maszynce do mielenia mięsa.

Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Wsypać paprykę oraz pieprz ziołowy i podgrzewać przez chwilę. Wlać przecier pomidorowy. Podsmażyć i przełożyć do ugotowanego ryżu. Dodać zmielonego karpia. Doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.

Podawać na ciepło lub na zimno – jako pastę do kanapek.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 440
Ewa gotuje - odc. nr 440

Niecały tydzień przed Bożym Narodzeniem Ewa przygotuje potrawy wigilijne....

 

Podobne przepisy

Indyk dla dzieciaka

Mięso pokroić na zgrabne paseczki. Przyprawić solą i pieprzem. Podzielić na dwie poło ...

Kulki ziemniaczane

Sposób na kartofle...

Klops z papryką

Świetny na ciepło oraz jako wędlina...

Pieczeń na Wielkanoc

Receptura z "Wilczej Jamy" w Bieszczadach;-)

Wróć do listy przepisów