Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kotlet po chorwacku

Opis przygotowania

Ogórki pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski z kwaśną śmietaną. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i musztardę. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z cytryny. Wymieszać i odstawić do przegryzienia.

Mięso przykryć folią i dobrze rozbić (jak na roladę). Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Na każdym plastrze położyć na przemian po 2 plasterki sera i szynki. Zwinąć w rulon. Obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanych jajkach, posypać bułką tartą. Usmażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym maśle klarowanym.

Odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z sosem i cząstkami cytryny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 435
Ewa gotuje - odc. nr 435

Kolejny odcinek programu zacznie się od przyrządzenia dyni piżmowej. Warzywo...

 

Podobne przepisy

Kurczak w pomidorach z ananasem

Dla miłośników kuchni orientalnej;-) W sam raz na złą pogodę...

Piersi z kurczaka nadziewane

W piersi kurczaka zrobić dziurę (jak w bułce na hot-doga), nałożyć farsz z pokrojonyc ...

Tarta ze szparagami

I serem żółtym...

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Wróć do listy przepisów