
Pier¶ indyka pokroić w paski. Przyprawić sol±, pieprzem i tymiankiem. Przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać sok wyci¶nięty z 2 pomarańczy i oliwę. Zamkn±ć i na co najmniej godzinę schować do lodówki.
Przygotować sos. Z pomarańczy wyci±ć filety, z resztek wycisn±ć sok. W garnku roztopić masło, dodać owoce wraz z sokiem. Przyprawić ¶wieżo otart± gałk± muszkatołow±. Zagotować. Wlać mleczko i zredukować.
Zamarynowane mięso nadziać na namoczone patyczki do szaszłyków i upiec na grillu. W trakcie pieczenia smarować marynat±. Podawać z sosem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gdy robi się coraz ciepłej, chętnie sięgamy po receptury na zupy podawane...
Mięso przełożyć do miski, wymieszać z mielonym ¶ledziem...
Na patelni stopić masło. Gdy się spieni, dodać posiekan± cebulę, podsmażyć (aż się ze ...
Włoska pasta z polskimi dodatkami...
Wołowinę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Garnek rozgrzać i obsmażyć mięso ze wsz ...