Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą. Przełożyć do garnka. Zalać wrzątkiem. Dodać kurkumę, posolić, przyprawić pieprzem i ugotować.
Przełożyć do miski. Dodać trochę pesto z czosnku niedźwiedziego i wymieszać. podawać z grillowanymi udkami z kurczaka i ogórkami kiszonymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa zaprezentuje przepisy, dzięki którym zadbamy...
Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce ...
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w gru ...
Pierś z kurczaka podzielić na kawałki, rozbić tłuczkiem...
Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...