Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa borówkowa

Opis przygotowania

W garnku zagotować litr wody. Wsypać rozmrożone borówki. Posłodzić do smaku i zagotować. M±kę rozrobić w 100 ml zimnej wody. Do borówek wlać sok z cytryny. Zagę¶cić m±k±.

Zupę podawać z makiełkami lub makaronem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 530
Ewa gotuje - odc. nr 530

Tuż przed ¶więtami Ewa Wachowicz zaprosi widzów pod Babi± Górę. Boże Narodzenie...

 

Podobne przepisy

Fasolowa z biał± kiełbas±

Na "Pięknym Jasiu";-)

Zalewajka na ozorkach

Ozorki umyć i oczy¶cić, włożyć do garnka, wlać zimn± wodę, przykryć i gotować przez 20 minut.

Chłodnik na botwince

Botwinkę dokładnie umyć. Łodyżki z li¶ćmi posiekać w drobne paski, podobnie zrobić z ...

Zupa kalafiorowa z curry

Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gor±cym wywarem, ugotować...

Wróć do listy przepisów