
Wodę podgrzać. Wrzucić masło. Zagotować. Zdj±ć z ognia. Wsypać m±kę. Wymieszać. Postawić na kuchence. Mieszać aż ciasto stanie się szkliste. Odstawić do przestudzenia. Następnie posolić i cały czas mieszaj±c wybić jajka. Przełożyć do rękawa cukierniczego i porcjami, w odstępach, wycisn±ć na blachę z papierem do pieczenia (powinny powstać rozetki).
Piec przez 20 minut w temp. 200 st. C. Po upieczeniu wystudzić i rozkroić.
Wi¶nie rozmrozić. Przełożyć na patelnię. Posłodzić. Wymieszać i usmażyć.
Miękkie masło utrzeć. Wsypać cukier puder. Zmiksować. Stopniowo, po łyżce, dodać ugotowany i wystudzony budyń.
Masę nałożyć na spody ciasteczek. Dodać usmażone i wystudzone wi¶nie. Przykryć i oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesieni± warto sięgn±ć po receptury na syc±ce zupy jarzynowe. Dlatego też...
Zdobiony płatkami migdałów i czekolad±!
Z gruszkami!
200 g czekolady i orzechy zmielić, wymieszać. 100 g czekolady pokroić w kostkę. Masło ...
Na ma¶le solonym! Wedle receptury z Bretanii...