Wodę podgrzać. Wrzucić masło. Zagotować. Zdj±ć z ognia. Wsypać m±kę. Wymieszać. Postawić na kuchence. Mieszać aż ciasto stanie się szkliste. Odstawić do przestudzenia. Następnie posolić i cały czas mieszaj±c wybić jajka. Przełożyć do rękawa cukierniczego i porcjami, w odstępach, wycisn±ć na blachę z papierem do pieczenia (powinny powstać rozetki).
Piec przez 20 minut w temp. 200 st. C. Po upieczeniu wystudzić i rozkroić.
Wi¶nie rozmrozić. Przełożyć na patelnię. Posłodzić. Wymieszać i usmażyć.
Miękkie masło utrzeć. Wsypać cukier puder. Zmiksować. Stopniowo, po łyżce, dodać ugotowany i wystudzony budyń.
Masę nałożyć na spody ciasteczek. Dodać usmażone i wystudzone wi¶nie. Przykryć i oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesieni± warto sięgn±ć po receptury na syc±ce zupy jarzynowe. Dlatego też...
Sama słodycz;-)
M±kę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...
Japońskie kulki ryżowe;-)
Zaskakuj±ce ciasto pełne maku...