Karkówkę pokroić w grube plastry. Przyprawić solą i pieprzem ziołowym.
Do przecieru dodać powidła, przecisnąć czosnek i przyprawić papryką. Dobrze wymieszać i nałożyć na mięso z jednej strony.
Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w plastry, paprykę wyczyścić i pokroić na kawałki. Kociołek wysmarować smalcem. Wyłożyć plastrami boczku i liśćmi kapusty. W środku umieścić plaster karkówki (na sztorc). Obok dać warzywa i w ten sposób wypełnić całe naczynie. Kociołek zamknąć, zakręcić i wstawić do ogniska.
Dusić przez co najmniej 2 godziny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakujące owocowe śniadanie – upiecze...
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami. Odstawić. Następnie zrumienić na 1 łyżc ...
Rybka lubi na ruszt!
Na patelni podsmażyć na maśle drobno pokrojoną cebulę. W misce rozdrobnić pałką biały ...
Główkę czosnku obrać i pokroić na plasterki. Wrzucić do moździerza. Dodać liście laur ...