/ Przepisy / Syrop z miodu, cytryny i imbiru

Opis przygotowania

Imbir obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cytrynę wyszorować i pokroić w plastry. Włożyć do słoika – plaster cytryny, kilka plasterków imbiru. Zalać łyżką miodu. Czynności powtarzać, aż do zapełnienia słoika. Zamknąć i wstawić do lodówki na 48 godzin.

Pić po 1 łyżeczce – rano i wieczorem. Można dodawać do herbaty, ale nie powinna być gorąca.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 378
Ewa gotuje - odc. nr 378

Odcinek pod znakiem miodu. Ewa odwiedzi pasiekę, gdzie dowie się co nieco...

 

Podobne przepisy

Ciasto czekoladowo-majonezowe

Deser wybrany przez Artura Jędrzejczyka.

Domowy majonez

Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo ...

Mazurek serowy

Mąkę przesiać na stolnicę, dodając proszek do pieczenia i kakao...

Ciasto z mrożonymi borówkami

Na oleju rzepakowym...

Wróć do listy przepisów