/ Przepisy / Giouvetsi

Opis przygotowania

Cebule pokroić w kostkę i zeszklić w garnku, na mocno rozgrzanej oliwie. Dorzucić pokrojone w talarki marchewki. Dodać pokrojone w kostkę mięso. Wlać wino. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić liście laurowe. Wymieszać i dusić przez chwilę. Wlać przecier pomidorowy. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 40-45 minut.

Na patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej makaron. Dodać do garnka z gulaszem. Wymieszać. Wlać szklankę wody. Doprawić solą. Wstawić do piekarnika z funkcją pary (30 minut, 180 st. C). Jeśli używamy zwykłego piekarnika to naczynie należy przykryć.

Przed podaniem posypać startym serem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 491
Ewa gotuje - odc. nr 491

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” rozpocznie się od śniadaniowego...

 

Podobne przepisy

Tarta ze szparagami

I serem żółtym...

Wigilijny karp

Sprawionego karpia podzielić na dzwonka. Włożyć do miski, przełożyć cebulą, odstawić ...

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Makaron z grzybami i suszonymi pomidorami

Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Najlepsze będą prawdziwki, ale mogą też być inne ...

Wróć do listy przepisów