/ Przepisy / Gulasz segedyński

Opis przygotowania

Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju lub smalcu. Dodać czosnek i czerwoną paprykę w proszku. Wieprzowinę pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, przesmażyć. Połączyć z zawartością patelni. Posolić, dodać kminek i pieprz. Wymieszać, podlać rosołem lub wodą (ćwierć szklanki), dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 40 minut.

Dolać rosół lub wodę. Dodać posiekaną i odciśniętą kapustę (jeśli jest bardzo kwaśna można ją przelać wodą lub dodać trochę cukru). Wymieszać i dusić wszystko na wolnym ogniu 1-1  ½  godziny, w razie potrzeby podlewając rosołem lub wodą.

Gdy kapusta zmięknie, wyłożyć gulasz na głęboki talerz, polać śmietaną i udekorować suszoną papryką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 116
Ewa gotuje - odc. nr 116

Gulasz segedyński, sernik gotowany Zwykło się mówić: Polak-Węgier dwa bratanki,...

 

Podobne przepisy

Dorsz na parze

W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny...

Karp chrzanem nadziewany

Niezwykle delikatny...

Luzowane udka kurczaka z rusztu

Marynowane w solance...

Dorsz pod pesto

Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć z obu stron solą i świeżo zmielonym piep ...

Wróć do listy przepisów