Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do przestudzenia.
Serek przełożyć do miski. Wlać żelatynę i wymieszać. Truskawki pokroić na kawałki.
Do pucharków nałożyć trochę serka, pokruszyć nieco biszkoptów, nałożyć truskawki a na truskawki serek. Wstawić do lodówki, by deser stężał.
Udekorować całymi biszkoptami, truskawkami i miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Święta, święta i po świętach… Pora zrzucić „boczki”,...
Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...
Przykład na to, jak wykorzystać domowe przetwory...
Masło roztopić w garnku. Herbatniki...
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać przesianą mąkę, wymieszaną uprzednio z kakao ...