/ Przepisy / Migdałowe brownie z czerwoną fasolą

Opis przygotowania

Fasolę namoczyć. Następnego dnia przelać przez sito, wypłukać, przełożyć do garnka i zalać wodą, posolić, przykryć i ugotować do miękkości.

Migdały rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika na 8 minut (200 st. C).

Daktyle zmiksować z tabliczką czekolady i płatkami owsianymi. Przesypać do miski.

Gorące migdały przełożyć do robota i zmiksować na masło. Wsypać wcześniej rozdrobnione składniki. Posłodzić cukrem kokosowym, uperfumować ekstraktem waniliowym. Dorzucić fasolę wraz z wodą. Wsypać kakao. Wlać roztopiony, lecz nie gorący, olej kokosowy. Dodać proszek do pieczenia i zmiksować. Dorzucić pokrojoną tabliczkę czekolady. Wymieszać i przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia.

Piec przez 18 minut w temp. 180 st. C. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić brownie w środku na 10 minut.

Ciasto w środku będzie wilgotne, więc najlepiej kroić je zwilżonym nożem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 370
Ewa gotuje - odc. nr 370

Jesień to cudna pora roku! Jesienią, zwłaszcza tą polską złotą, warto spędzać...

 

Podobne przepisy

Galaretki w jogurcie

Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałoż ...

Ciasteczka serowe

Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Skropić ...

Sernik szachownica

Pracę zacząć od przygotowania ciasta ciemnego. Masło utrzeć z cukrem. Gdy masa jest j ...

Bułeczki serowe z ananasem

Z budyniem śmietankowym...

Wróć do listy przepisów