Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do metalowej miski umieszczonej na garnku z wrzątkiem. Roztopić. Dodać mleko.
Orzechy, morele i jabłka posiekać. Dodać pokruszone herbatniki. Dorzucić do czekolady z mlekiem. Dodać żurawinę i dokładnie wymieszać.
Zdjąć z ognia i przełożyć do foremki z folią spożywczą. Na kilka godzin wstawić do lodówki. Blok będzie można pokroić gdy dobrze zastygnie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po 3 tygodniach w zaśnieżonych Beskidach Ewa wróciła do Krakowa, więc kolejny...
Naprawdę błyskawiczny...
Ziemniaki ugotować. Ciepłe zmielić lub przecisnąć przez praskę. Na ziemniaki pokruszy ...
Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem, dodać sok z cytryny i skórkę cytrynową. ...
Masło utrzeć. Dodać cukier i cukier waniliowy, ucierać dalej. Dodać żółtka, śmietanę, ...