Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do metalowej miski umieszczonej na garnku z wrzątkiem. Roztopić. Dodać mleko.
Orzechy, morele i jabłka posiekać. Dodać pokruszone herbatniki. Dorzucić do czekolady z mlekiem. Dodać żurawinę i dokładnie wymieszać.
Zdjąć z ognia i przełożyć do foremki z folią spożywczą. Na kilka godzin wstawić do lodówki. Blok będzie można pokroić gdy dobrze zastygnie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po 3 tygodniach w zaśnieżonych Beskidach Ewa wróciła do Krakowa, więc kolejny...
Startą cukinię gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny do miękkości...
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wlać oliwę. Bi ...
Krówki i masło roztopić, dodać kakao i miód. Po lekkim ostudzeniu wsypać ryż i formow ...
Daktyle pozbawić pestek, pokroić na kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać h ...