Do m±ki wsypać proszek do pieczenia i sodę. Dodać kakao i cukier waniliowy. Wymieszać.
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i zmiksować.
Do spienionych jajek wlać olej z pestek winogron. Zmiksować. Dodać jogurt. Porcjami dodać sypkie składniki i zmiksować na niskich obrotach.
Jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Posypać cynamonem i dorzucić do ciasta. Przełożyć do tortownicy (¶rednica 26 cm, spód wy¶cielony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem i obsypane bułk± tart±).
Piec przez 50 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować roztopion± czekolad± z dodatkiem ¶mietanki oraz połówkami orzechów włoskich.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gotowanie w pierwszym w ramówce wiosennej odcinku „Ewa gotuje”...
Na oleju...
Z ciastem kataifi;-)
M±kę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Wysiekać z zimnym ...
Uwaga: Wszystkie składniki powinny być ogrzane do temperatury pokojowej!Z drożdży, cu ...