Migdały zmielić w blenderze na mąkę (jeśli mamy migdały w skórce, to trzeba je sparzyć wrzątkiem i obrać). Przesypać do garnka. Zalać mlekiem. Przyprawić cynamonem i miąższem z laski wanilii oraz kardamonem i solą. Posłodzić miodem. Przykryć i gotować przez 15 minut. Dorzucić skórkę pomarańczową i rodzynki. Wymieszać i gotować przez kilka minut.
Podawać z kulkami z ryżu i maku (ryż trzeba ugotować na gęsto, pod koniec dodając sparzony mak). Udekorować prażonymi płatkami migdałów.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć do Wigilii został dokładnie tydzień, to już w weekend poprzedzający...
Wiosenna wege zupa:-)
Marchewki, pietruszkę i selera pokroić na kawałki, pora obrać z wierzchnich liści, ce ...
Warzywa obrać, zalać wodą. Dodać cebulę opieczoną na ruszcie lub patelni (bez tłuszcz ...
Lubicie sery? Koniecznie spróbujcie tej zupy!