Kości porąbać na mniejsze kawałki, przełożyć do brytfanki. Dorzucić obrane warzywa. Posmarować przecierem pomidorowym. Wstawić do piekarnika i zapiekać tak długo, aż kości mocno się zrumienią.
Zalać wodą, dodać wino. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. przykryć i na wolnym ogniu gotować przez kilkanaście godzin (a jeszcze lepiej przez 2 dni). Jeśli płyn nadmiernie odparuje, uzupełnić wodą.
Po tym czasie odkryć i na mocnym ogniu zredukować o połowę. Przełożyć do słoiczków. Używać jako dodatek do zup i bazę do innych sosów.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W jednym z poprzednich odcinków Ewa użyła sosu rumianego i obiecała, że...
Ryby z domowej wędzarni!
Naszpikowany warzywami keks w wersji wytrawnej;-)
Do jogurtu dodać majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę i świeżą miętę. Posolić i ...
Żółtka utrzeć z cukrem, wmieszać mąkę, dolać mleko i mieszać, aż powstanie jednolita ...