Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z sałaty i szpinaku

Opis przygotowania

Ziemniaki pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Po chwili dodać pokrojony czosnek. Zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.

Dodać szpinak. Następnie dorzucić liście sałaty. Po kilku minutach zmiksować.

Zupę przyprawić solą i pieprzem. Zagęścić mascarpone. Zakwasić odrobiną soku z cytryny.

Podawać z bryndzą. Na talerzu skropić oliwą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 450
Ewa gotuje - odc. nr 450

Przed nami długi majowy weekend, a co za tym idzie start sezonu grillowego....

 

Podobne przepisy

Fasolowa z białą kiełbasą

Na "Pięknym Jasiu";-)

Sałatka z papryki i ogórków

Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Warzywa z grilla na rukoli

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...

Wróć do listy przepisów