
Masło przełożyć do garnka. Wlać wodę. Posłodzić. Uperfumować cukrem waniliowym i zagotować.
Dodać m±kę, posolić i mieszać tak długo, aż ciasto stanie się szkliste i zacznie odchodzić od garnka. Odstawić do przestudzenia na ok. ½ godziny.
Po tym czasie wybić jajka – po jednym. Zmiksować i przełożyć do rękawa cukierniczego. Wyciskać do rozgrzanego tłuszczu, robi±c mniej więcej 10-centymetrowe churrosy (ciasto najlepiej odcinać nożyczkami).
Po usmażeniu ods±czyć na ręcznikach papierowych. Posypać cukrem pudrem z cynamonem. Podawać z sosem czekoladowym (¶mietankę wystarczy zagotować z czekolad±).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po zimowej przerwie Ewa zaskoczy widzów Polsatu gotuj±c po peruwiańsku!...
Masło rozpu¶cić w garnku (w żadnym wypadku nie powinno się zagotować). Wsypać cukier, ...
M±kę posiekać z masłem i proszkiem do pieczenia...
Cukier i drożdże rozpu¶cić w mleku, wmieszać 5 łyżek m±ki, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce...
Na stolnicę przesiać m±kę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...